contactsitemap quickbutton nieuwsbrief 1arenawiki

John R Website Kl

Drs. John Rayer (1978) studeerde beleidswetenschappen en heeft een brede ervaring in bestuurskundige en organisatiekundige vraagstukken. 

Het werkveld van John ligt op het snijvlak van bestuurlijke en organisatorische (verander)opgaven. Hij verzorgde project- en proces(bege)leiding bij de implementatie van diverse wet- en regelgeving, optimaliseerde (werk)processen, voerde organisatiedoorlichtingen en formatieonderzoeken uit en zorgde voor een goede (managerial) afstemming tussen bestuurlijke ambities en ambtelijke uitvoering. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van managementinstrumenten als het gaat om beheer en beheersing van werk (prioritering, programmering, organisatorische inbedding, monitoring en verantwoording). Veel kennis en ervaring heeft John binnen het werkveld van de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving.

De laatste jaren heeft hij (organisatie)brede analyses gemaakt en verbeteringen gerealiseerd in primaire, ondersteunende en besturende processen van gemeenten, provincies en samenwerkingsverbanden van gemeenten. Tevens heeft hij aan de wieg gestaan van diverse regionale uitvoeringsdiensten (omgevingsdiensten).

John is kundig, enthousiast en gedreven. Hij blijft de mensen om zich heen prikkelen en scherp houden en zoekt daardoor naar continue verbetering van individuen, teams en organisaties.

Een shortlist van projecten:
tel: 06-29381351
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onderhoud contact met John via LinkedIn.

Columns van John Rayer

  • Footloose overheid

    Dagelijks merken we de gevolgen van de steeds verder ontwikkelende technieken. Met name in de informatietechnologie gaat de ontwikkeling snel: de mogelijkheden lijken ongelimiteerd. De werkzaamheden waaraan we voorheen vele uren besteedden, kunnen momenteel door slimme technieken in enkele seconden of minuten voltooid worden. En dit met dezelfde of mogelijk zelfs hogere kwaliteit. Het bedrijfsleven investeert fors om processen te optimaliseren door slimme toepassingen. Verbetering van de efficiency en de klantgerichtheid is het adagium. Waar blijft de overheid?

    Lees meer...