Rick Peper

Rick Peper is als trainee werkzaam bij Arena Consulting. Hij is al lang geïnteresseerd in de thema’s veiligheid en criminaliteit. Toen hij na zijn middelbare school mocht kiezen voor een vervolgstudie was de keuze snel gemaakt. Rick wil graag een bijdrage leveren aan het veiliger maken van de samenleving én de publieke sector.

In 2017 startte Rick met de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool. Hij koos voor een duale opleiding en dus het leren te combineren met werken in de praktijk. Daardoor heeft hij twee keer een leerwerktraject kunnen volgen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij heeft tijdens zijn studie al kennisgemaakt met de landelijke overheid. Tijdens zijn traineeship bij Arena Consulting wil Rick ook graag de provinciale en lokale overheid beter leren kennen.

In zijn vrijetijd is Rick graag sportief bezig. In 2022 ging hij een maand naar Thailand om te kunnen trainen. Door zijn sportachtergrond bezit Rick een goede discipline. Daarnaast is hij geïnteresseerd, sociaal, analytisch, ondernemend en flexibel. Het maakt hem niet uit om zijn comfortzone te verlaten.

Tijdens de leerwerktrajecten bij het Ministerie is Rick dagelijks bezig geweest met het kritisch analyseren van beleidsstukken, rapporten en nota’s. De uitdaging bij Arena Consulting is om voor meerdere opdrachtgevers met verschillende veiligheidsvraagstukken bezig te zijn. Rick is een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken.

Bij Arena Consulting is Rick sinds 1 januari 2023 trainee. Hij houdt zich voornamelijk bezig met vraagstukken op het gebied van de (bestuurlijke) aanpak van georganiseerde criminaliteit en met het versterken van de weerbaarheid van publieke organisaties tegen ondermijning. Hij wordt begeleid door onze adviseurs John Smits en Bart Venrooij.

Opleidingsreferenties:

  • 2017 – 2022 Bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement (duaal), De Haagse Hogeschool, Den Haag
    – Minor: Making peace not war
    – Minor: Sociale Stabiliteit
  • April 2021 – September 2021, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties
    – Team Externe Optredens en Protocol

Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel